Coaching

Behöver du en plan och en coach på vägen? Behöver du en omstart i kropp och själ? Vill du kan vi hjälpa dig! En lång vandring börjar med ett steg! Allt hänger ihop. Försök skapa balans. Tankar känslor och handlingar samverkar i alla processer.

Skaffa dig överblick över situationen. Tänk gärna igenom område för område i livet. Hälsa, relationer, jobb, ekonomi. Skapa en enkel liten checklista över sådant du behöver förändra inom respektive område. Små steg och små förändringar leder till stora framsteg längre fram. Försök identifiera vad just du mår bra av. Gör en enkel handlingsplan med rimliga mål inom de områden du känner att du behöver förändra.

Börja med det viktigaste (brukar vara hälsan) Ta små steg hellre än stora steg som riskerar att du snubblar och faller. Ta hjälp om du behöver för att klara av att hålla dig till planen. Tänk snälla tankar om dig själv. Behandla dig själv som om du var ditt eget barn. Straffa inte dig själv vid tillfälliga ”återfall” eller avvikelser från din målsättning Ta små avstämningsmöten med dig själv för att utvärdera hur du mår och vilka resultat du får.

Känns det svårt och trögt så fundera över varför. Var målet du satt upp realistiskt eller kanske det behöver delas i ännu mindre delmål? För att bli riktigt framgångsrik krävs övning. Den som tränar ofta blir såsmåningom bättre och bättre. Det krävs mindre ansträngning framöver. Håll någon i handen på stigen när det blir vingligt och skapa successivt ditt nya belöningssystem. Hjärnan är formbar. När vi går samma väg ofta blir stigen såsmåningom bredare och lättare att följa Glöm inte att varje morgon du vaknar är en ny dag med nya möjligheter.

Balansportalen har lång erfarenhet av vägledning och coaching för dig som kört fast inom områden som arbete, mental och fysisk hälsa, relationer hemma och på arbetsplatsen. Coaching kan ske individuellt eller i grupp. Efter kartläggning utformar vi gemensamt en enkel handlingsplan inom utvalda områden som anpassas efter dina eller gruppens behov och önskemål.

Ibland är livsstilsförändringar nödvändiga där stresshantering, kostråd och olika tekniker för att uppnå balans ingår.

Kompetens finns inom kostrådgivning med KBT inriktning (Kognitiv Beteendeterapi) innebär att man får hjälp att kartlägga och analysera tankar, känslor och handlingar kopplade till maten. För att nå och hålla sin idealvikt hjälper det inte alltid med att veta vad och hur mycket man ska äta. Det kan handla lika mycket om att förstå vilka känslor och tankar som triggar ett beteende.

Metoden fungerar oavsett om du vill gå ner eller upp i vikt. Vi kartlägger även beroendeproblematik kopplat till maten. Screening av beroende kan utföras i ett verktyg som heter SUGAR.